Welke soorten boten zijn er te huur?

Er zijn verschillende soorten boten die u kunt huren. Voordat u een beslissing maakt, is het goed een aantal overwegingen te maken. Liever een zeilboot huren of motorbootvaren? Met hoeveel mensen wilt u gaan varen en op wat voor water? En heeft u zelf een vaarbewijs? Hieronder volgt een opsomming van de soorten boten die in Nederland te huur zijn met hun eigen kenmerken.

Zeilboot huren
Het besturen van een zeilboot is een bijzondere ervaring. Door de combinatie windkracht met de juiste technieken, komt u vooruit. Bij grotere zeilboten is er meestal ook een motor aan boord. Als u een zeilboot wilt huren (zeilboot huren), dan is het wel handig dat u enige ervaring heeft met de kunst van het zeilen. Het hebben van een vaarbewijs is echter niet verplicht, mits de gehuurde zeilboot niet langer is dan 15 meter.

Sloep huren
Wilt u een dagje rustig varen, dan is het huren van een sloep (sloep huren) een echte aanrader. Een sloep is er in allerlei groottes en heeft een stille motor. Vaarervaring is geen voorwaarde, maar wel een pre. U hoeft geen vaarbewijs te laten zien bij het huren van een sloep (sloep huren).

Motorboot huren
Een motorboot is in allerlei verschillende soorten en maten te huur. Voor kleinere motorboten is het niet verplicht een vaarbewijs op zak te hebben. Vaart u echter sneller dan 20 km per uur, dan heeft u het bewijs wel nodig. Dit gaat bijvoorbeeld op wanneer u de boot wilt gebruiken om te waterskiƫn.

Fluisterboot huren
Een fluisterboot is van kleiner formaat en heeft meestal een aanhangmotor. De fluisterboot kunt u zonder vaarbewijs meenemen en is gemakkelijk te besturen.