Mogelijkheden om uw boot te verkopen

Bent u van plan uw boot te verkopen, dan kunt u deze zelf te koop aanbieden via een verkoopsite, zoals Marktplaats. Het is ook mogelijk uw boot te laten verkopen door een tussenpersoon in te schakelen. Wij hebben voor u de verschillende mogelijkheden op een rij gezet. Let bij de verkoop vooral op de volgende aspecten:

  • Zorg voor een lege en opgeruimde boot;
  • Zet niet te hoog in met de vraagprijs, dit verlengt de verkoop aanzienlijk;
  • Geef (nog) niet te veel informatie prijs, dit lokt de geïnteresseerde naar uw boot. Pas dan komt de verkoop echt op gang.

Boot verkopen via internet
Het grote voordeel van uw boot te koop aanbieden via internet, is het grote bereik. Veel mensen zien uw advertentie. U bent meestal maar een relatief klein bedrag kwijt aan advertentieruimte en u kunt zelf onderhandelen over de gewenste prijs. U bent zelf verantwoordelijk voor foto’s en informatie, maar dat zou ook tegen u kunnen werken. Een professionele botenverkoper weet welke informatie relevant is en welke niet en kan er dus meestal een betere prijs uitslepen.

Boot verkopen via een tussenpersoon
Het grote voordeel van uw boot verkopen via een tussenpersoon is de kennis van deze persoon. De vakman of botenmakelaar kent de valkuilen en is in staat uw boot voor de juiste prijs te verkopen. Ook houdt hij meestal bestanden bij van mensen die op zoek zijn naar een boot en is de kans dat uw boot snel verkocht wordt veel groter. Let wel op de kwalificatie die uw tussenpersoon heeft, hierin bestaan grote verschillen.