Je boot verzekeren

Watersport is leuk en ontspannend, en Nederland is met zijn grote wateroppervlakte natuurlijk watersportland bij uitstek. Om dit even in cijfers uit te drukken, uit een onderzoek in 2011 blijkt dat zo’n 1,5 miljoen Nederlanders actief watersport beoefenen, van zeiljachten tot motorboten en kano’s. Je begrijpt en herkent misschien dan ook dat het ’s zomers erg druk kan zijn op de Nederlandse wateren.

Bootzekering is maatwerk

Juist omdat watersport in Nederland lééft, nemen ook de risico’s op ongelukken of diefstal toe. En omdat er veel verschillende typen boten en watersporten zijn, zijn de risico’s ook verschillend. De risico’s als je een boot verhuurt aan een derde zijn heel anders dan voor een miljoenenjacht voor eigen gebruik. Verzekeringen in de watersportwereld zijn daarom nooit over 1 kam te scheren, en in veel gevallen is een maatwerk verzekering het beste. Wat uw situatie ook is, Scheepsassurantiekantoor DMW geeft (al 35 jaar) onafhankelijk advies over de beste verzekering in uw situatie.

Voorkomen is beter dan genezen

Naast een goede bootverzekering, is het zaak om schade of diefstal in eerste instantie te voorkomen. Veel schades zijn te voorkomen door goed onderhoud, uw vaartuig op de juiste wijze opbergen (zowel op de wal, als in het water), het gebruik van goede sloten ten behoeve van diefstalpreventie, maar eenvoudigweg ook het gebruik van een eenvoudige checklist voordat u gaat uitvaren. Zo houden we samen het aantal claims en ongemakken zo laag mogelijk, en dus ook de verzekeringspremies. Zo kunnen 1,5 miljoen mensen onbezorgd hun zo geliefde watersport beoefenen.