Tips voor het huren van een boot

Ruim 16% van het oppervlakte Nederland bestaat uit water. Op de vele kanalen, rivieren en meren is er veel te beleven. Huur eens een boot en bekijk Nederland vanuit een heel ander perspectief, het water.

De boot

Als je een boot wilt huren gaat er nog wel wat onderzoek aan vooraf. Vragen zoals:

  • Waar wil je een boot huren?
  • Welk type boot wil je huren?
  • Ben je in het bezit van je vaarbewijs?

Dit zijn slechts enkele vragen die je jezelf moet stellen. Als je weet wat voor boot je wilt huren, dan zul je op zoek moeten naar de verhuurder die de perfecte boot heeft.

Huren van de boot

Je zal moeten letten op de prijs en de voorwaarden. Concentreer je niet alleen op de prijs. Het is logisch dat je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn, maar in de voorwaarden zitten vaak de adertjes onder het gras. Denk hierbij aan de verzekeringen, voorwaarden voor het afleveren van de boot, doorberekenen van brandstofkosten enzovoorts.

Als laatste is het aan te raden om altijd met de verhuurder de boot na te lopen op beschadigingen en te controleren of de uitrusting compleet is.

Of je nu met een motorboot de Biesbosch door wil, een zeilboot huren in bijvoorbeeld Friesland of met een sloep langs de steden aan de Gouwe lees je goed in en gebruik deze tips in je voordeel.

Gassen voor de scheepsbouw nodig? Linde-Gas.nl!

Reddingsvesten van verschillende merken